Så väljer du rätt löpskor

Det är högst personligt att köpa löpskor – därför är det bra att vara kräsen och jämföra flera olika skor innan du gör sitt köp. Tänk på att välja skor efter funktion och inte efter form. Detta är ett misstag som alltför många gör när de köper löpskor. Ta del av tipsen nedan och klassiska misstag som att köpa för små skor eller skor som inte stödjer fötterna på rätt sätt blir ett minne blott.

Sko dig rätt

Enligt iForm ska löparskorna vara ungefär ett nummer för stora när du köper dem. De anpassar sig efter dina fötter men det är viktigt att de inte är för små. Tänk på att inte köpa samma modell som du hade sist när du ska köpa nya skor. De olika skomodellerna utvecklas nämligen hela tiden.

Vill du komma billigare undan är ett tips att köpa skorna online, men prova helst skorna i butik innan du klickar hem dem. Det finns en rad olika hemsidor som erbjuder kvalitativa skor till bra priser.

Hållbart i längden

Är du en van löpare som springer dagligen är det en stor bonus om skorna faktiskt håller för en längre tid. Ett bra tips är därför att se till att du köper skorna i en butik där personalen är kunnig och kan guida dig rätt i den väldiga djungeln av löparskor. När du provar skorna bör du springa en tur på löpbandet för att bli säker på att du får rätt stöd och att skorna känns bra när du springer. När du väl hittat dina favoriter är det fritt fram att ge sig ut på långa löprundor i de nya pjucksen!